Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Wymieszaj starty ser z ziołami, a następnie usyp wysepki wielkości ciasteczek na blasze. Piecz, aż ser roztopi się i utworzy małe placuszki, czyli około 5 min. Wyjmij blachę z piekarnika i delikatnie rozwałkuj dyski, formując je na wałku. Podaj lub ostudź i przechowuj w szczelnym pojemniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA