Jajka zapiekane w bekonie

Jajka zapiekane w bekonie
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 cienkich plastrów bekonu, bez skórki
  • 6 jajek
  • 1 szklanka (240 g) créme fraîche lub kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki listków natki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Posmarować tłuszczem 4 okrągłe foremki o średnicy 12 cm. Wyłożyć plasterkami bekonu. W misce ubić jajka, créme fraîche i natkę. Wlać masę jajeczną i zapiekać 25 minut, aż bekon będzie chrupiący, a jajka się zetną. Podawać z gorącym, posmarowanym masłem tostem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA