Warzywny pilaw z patisonem

Warzywny pilaw z patisonem
Oceń przepis:
116 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Do podania:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w paski, patisony o ile mają cienką, miękką skórkę, kroimy w mniejsze kawałki, ew. obieramy ze skórki.
Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plasterki.
W szerokim i wysokim rondlu rozgrzewamy masło z oliwą, dodajemy cebule, przyprawiamy cukrem i solą i smażymy. Dodajemy czosnek i przyprawy, czyli ziele angielskie, cynamon, kolendrę i koncentrat pomidorowy.
Przesmażamy i dodajemy patisony, rodzynki i paprykę.
Smażymy razem jakieś 5 minut ciągle mieszając. Następnie dosypujemy kaszę, zalewamy wodą, zagotowujemy. Całość przykrywamy, zmniejszamy gaz i gotujemy ok. 20 minut.
W razie potrzeby dolewamy wodę i doprawiamy do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA