Polędwica na sałacie z prażonymi orzeszkami i ogórkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 30-45 dkg polędwicy wołowej
- ogórek
- sól
- mango
- 2 garści liści szpinaku
- 2 garści liści musztardowca
- papryczka chilli
Dressing:
- duża garść orzechów ziemnych niesolonych
- 50 ml sosu rybnego
- 25 ml sosu sojowego jasnego
- sok z limonki
- 4 ząbki czosnku
- 100 ml oleju chilli
- kilka listków świeżej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polędwicę pokrój na cienkie plastry i opal opalarką.
Z ogórka usuń pestki i pokrój go w paski.
Mango pokrój w drobną kostkę.
Przygotuj dressing. Orzeszki rozgnieć. Łyżkę orzeszków zostaw do posypania na sałatę, resztę wsyp do miski. Dodaj sos rybny, sos sojowy, sok z limonki. Dodaj czosnek, olej chilli, kolendrę.
W dressingu wymocz plastry polędwicy.
Na dużym talerzu ułóż liście szpinaku i musztardowca, dodaj ogórka, mango i wymoczone plastry polędwicy. Całość posyp orzeszkami i pokrojoną papryczką chilli. Smacznego!
Z ogórka usuń pestki i pokrój go w paski.
Mango pokrój w drobną kostkę.
Przygotuj dressing. Orzeszki rozgnieć. Łyżkę orzeszków zostaw do posypania na sałatę, resztę wsyp do miski. Dodaj sos rybny, sos sojowy, sok z limonki. Dodaj czosnek, olej chilli, kolendrę.
W dressingu wymocz plastry polędwicy.
Na dużym talerzu ułóż liście szpinaku i musztardowca, dodaj ogórka, mango i wymoczone plastry polędwicy. Całość posyp orzeszkami i pokrojoną papryczką chilli. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W