Cierpki ziołowy chutney
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 60 g świeżej kolendry, liści i łodyg, umytych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1-2 zielone papryczki chilli
- 20 g liści mięty, umytych
- 25 g pistacji
- sól dla smaku
- ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
- 4 łyżki wody
Opcjonalnie:
- 1 łyżka jogurtu
- ½-¾ łyżeczki cukru do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zblenduj wszystkie składniki, dodając na początku tylko jedną chili, ponieważ mogą różnić się ostrością. Miksuj, aż powstanie gładka i kremowa pasta. To może zająć kilka minut. Dopraw do smaku. Przełóż do szklanych słoików i trzymaj w lodówce przez kilka dni, albo w zamrażalniku przez kilka miesięcy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W