Galaretka jogurtowo-cynamonowa
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Dietosfera (odc.9)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Desery, Dania dietetyczne
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
 - Ilość osób:
 - 2
 
Składniki:
- 120 g jogurtu (mały jogurt)
 - cynamon
 - 1 płatek żelatyny
 - 100 g truskawek
 - 2 łyżeczki miodu
 - 1 pomarańcza
 - 1 jabłko
 - 1 płatek ciasta filo
 - 1 roztrzepane jajko
 - 20 g posiekanych orzechów (mix)
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Wymieszać w miseczce jogurt, doprawić miodem i cynamonem. Dodać namoczoną wcześniej i następnie rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć masę do foremki i odstawić do lodówki na godzinę. Na patelnię wrzucić truskawki, zostawić jedną do dekoracji. Dodać resztę miodu i gotować chwilę aż powstanie sos. Pokroić płatki ciasta filo w dowolne kształty, posmarować jajkiem i posypać orzechami. Piec w 180 stopniach aż ciasto zrobi się rumiane i chrupiące, ok. 5 minut. Na upieczone ciasto położyć galaretkę, polać ciepłym sosem truskawkowym. Udekorować filetami pomarańczy, świeżym jabłkiem, truskawkami i orzechowymi płatkami.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W