Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2 posiekane szalotki
- 450 g obranej, pokrojonej marchewki
- 3 miarki soku marchwiowego
- sól
- sok z cytryny do smaku
- trybula do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić masło w rondlu. Wrzucić szalotkę i podsmażyć do miękkości. Dodać marchew i zalać sokiem. Posolić i gotować na wolnym ogniu, aż marchew stanie się b. miękka. Zmiksować. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać na ciepło lub zimno z przybraniem z trybuli.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W