Panna cotta na mleku kokosowym

Panna cotta na mleku kokosowym
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 płaskie łyżeczki agar agar
  • ksylitol do smaku
  • 2-4 łyżki jagód – świeżych lub pasteryzowanych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mleko kokosowe połącz dokładnie z agarem i ksylitolem, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Następnie doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Przelej do foremek odrobinę ostudzonego białego mleczka i schłodź w lodówce. Do reszty masy dodaj jagody i zmiksuj na gładko. Jagodową warstwę wylej na białą i całość pozostaw do całkowitego ścięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA