Chrupiące naleśniki z maślanym awokado, chorizo i krewetkami

Chrupiące naleśniki z maślanym awokado
Oceń przepis:
56 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 0,5 szklanki mleka
  • łyżka masła klarowanego
  • ręcznik papierowy
Farsz:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj jajka, sól, pieprz i mleko. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Na patelni rozpuść masło i zbierz jego nadmiar ręcznikiem papierowym. Wlej ciasto na patelnię i smaż naleśniki. Przed smażeniem każdego naleśnika, przetrzyj patelnię papierem z tłuszczem.
Przygotuj farsz. Na patelnię wlej oliwę. Pokrój kiełbasę, chilli, czosnek i podsmaż. Dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone pomidorki cherry. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Gdy krewetki się zarumienią, wyłącz ogień. Dodaj sól, sok z limonki, kolendrę i pokrojone awokado. Podawaj naleśniki z farszem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA