Ciasteczka jaglane kokosanki

Ciasteczka jaglane kokosanki
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połącz ze sobą kaszę, len i syrop klonowy lub miód, i zmiksuj na niezbyt gładką masę.
Dodaj wiórki kokosowe do uzyskania masy o konsystencji łatwej do formowania dłońmi. Ulep kulki, spłaszczone ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia zależy od grubości ciasteczek i preferowanego stopnia twardości. U nas to 20 minut w temperaturze 160°C. Najlepiej wyjmij ciasteczka z pieca zanim się zrumienią!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA