Flaczki po warszawsku z pulpetami

Flaczki po warszawsku z pulpetami
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 8)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy, Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • Wywar:
  • żeberko wieprzowe
  • marchewka
  • seler
  • 2 pietruszki
Flaki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować wywar z podanych składników. Odcedzić, pokroić warzywa.

Podgotowane flaki pociąć w paski. Wrzucić do odcedzonego wywaru. Dodać warzywa z wywaru. Gotować 40 minut. 

Cielęcinę przyprawić startym imbirem, czosnkiem, pieprzem i solą. Dodać jajka, świeży tymianek i bułkę tartą. Ulepić pulpety, obtoczyć w mące i wrzucić do gotujących się flaczków. Przyprawić suszonym imbirem, gałką muszkatołową, suszonym majerankiem i ostrą papryką. Zupę zaprawić zasmażką. Posypać parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA