Flaczki po warszawsku z pulpetami

Flaczki po warszawsku z pulpetami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 8)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zupy, Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • Wywar:
  • żeberko wieprzowe
  • marchewka
  • seler
  • 2 pietruszki
Flaki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ugotować wywar z podanych składników. Odcedzić, pokroić warzywa.

Podgotowane flaki pociąć w paski. Wrzucić do odcedzonego wywaru. Dodać warzywa z wywaru. Gotować 40 minut. 

Cielęcinę przyprawić startym imbirem, czosnkiem, pieprzem i solą. Dodać jajka, świeży tymianek i bułkę tartą. Ulepić pulpety, obtoczyć w mące i wrzucić do gotujących się flaczków. Przyprawić suszonym imbirem, gałką muszkatołową, suszonym majerankiem i ostrą papryką. Zupę zaprawić zasmażką. Posypać parmezanem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE