Kurczak z limonką i trawą cytrynową

Kurczak z limonką i trawą cytrynową
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Imbir, liście limonki kaffir, trawę cytrynową i chili włożyć do blendera. Zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu. Wlać olej i mieszankę z liśćmi limonki kaffir. Smażyć, mieszając przez 4 minuty, aż mieszanka zacznie pachnieć. Wrzucić kurczaka i smażyć przez minutę z każdej strony. Wlać mleczko kokosowe i sos rybny. Dusić, przewracając mięso co 7 minut, aż kurczak będzie miękki. Dodać szpinak. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z listkami kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA