Bombetta z karkówki

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Andrzejczak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 500 g karkówki wieprzowej
- 4 g soli
- 2 g pieprzu młotkowanego
- 150 g sera koziego rolada dojrzewająca
- 8 plastrów boczku wędzonego
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 30 ml oleju
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Karkówkę kroimy w cienkie plastry, każdy ok. 80 g. Lekko klepiemy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Bombettę zawijamy podobnie jak zrazy. Do środka wkładamy plaster boczku, świeży tymianek i ser kozi. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, przez około 6-7 min., aż mięso dobrze zetnie się w środku.
Podajemy z grillowanym pieczywem i piklami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W