Bombetta z karkówki

Bombetta z karkówki
Oceń przepis:
145 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Andrzej Andrzejczak

Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 4 g soli
  • 2 g pieprzu młotkowanego
  • 150 g sera koziego rolada dojrzewająca
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 30 ml oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Karkówkę kroimy w cienkie plastry, każdy ok. 80 g. Lekko klepiemy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Bombettę zawijamy podobnie jak zrazy. Do środka wkładamy plaster boczku, świeży tymianek i ser kozi. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, przez około 6-7 min., aż mięso dobrze zetnie się w środku.
Podajemy z grillowanym pieczywem i piklami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA