Sałatka z fasolki szparagowej z domowym pesto z pistacji

Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z fasolki odetnij końce. Zblanszuj ją i zahartuj. Pokrój na mniejsze kawałki.
Z pomarańczy wytnij fileciki. Cykorię pokrój na plastry. W misce wymieszaj wszystkie warzywa. Dodaj rukolę i rukiew. Do blendera włóż uprażone pistacje, rukolę, bazylię, ser żółty, oliwę i olej z pestek dyni. Na koniec dodaj sok z cytryny. Wszystkie składniki zmiksuj aż powstanie pesto.
Sałatkę wymieszaj z pesto. Dopraw solą i pieprzem. Zrób chipsy z sera żółtego. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na blaszce wyłożonej pergaminem ułóż ser i posyp go płatkami chilli. Piecz w nagrzaym piekarniku przez 6-7 minut, aż ser się rozpuści. Pilnuj, żeby się nie przypalił.
Plastry kiełbasy lisieckiej smaż na głębokim oleju na chrupko.
Sałatkę podawaj z chipsami z sera i kiełbasy lisieckiej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA