Kacza pierś w sosie pieprzowym

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kacza pierś
- łyżka koniaku
- 2 łyżki czerwonego wina
- 2 łyżeczki odsączonego zielonego pieprzu w słonej zalewie
- pół miarki bulionu z cielęciny
- łyżeczka masła
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200°. Ponacinać pierś kaczki i wytopić tłuszcz na patelni. Odlać go i przełożyć kaczkę na 10 min do piekarnika. Wyjąć i odstawić na czas przygotowania sosu.
Zdeglasować patelnię koniakiem i winem, zredukować płyn do połowy objętości. Dodać pieprz i bulion i znów zredukować o połowę. Zdjąć z gazu i wmieszać masło.
pokroić mięso. Polać sosem i podawać.
Zdeglasować patelnię koniakiem i winem, zredukować płyn do połowy objętości. Dodać pieprz i bulion i znów zredukować o połowę. Zdjąć z gazu i wmieszać masło.
pokroić mięso. Polać sosem i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W