Kacza pierś w sosie pieprzowym

Kacza pierś w sosie pieprzowym
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kacza pierś
  • łyżka koniaku
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • 2 łyżeczki odsączonego zielonego pieprzu w słonej zalewie
  • pół miarki bulionu z cielęciny
  • łyżeczka masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°. Ponacinać pierś kaczki i wytopić tłuszcz na patelni. Odlać go i przełożyć kaczkę na 10 min do piekarnika. Wyjąć i odstawić na czas przygotowania sosu.
Zdeglasować patelnię koniakiem i winem, zredukować płyn do połowy objętości. Dodać pieprz i bulion i znów zredukować o połowę. Zdjąć z gazu i wmieszać masło.
pokroić mięso. Polać sosem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA