Kurczak w glazurze klonowej

Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- ¼ szklanki (60 ml) syropu klonowego
- ¼ szklanki (60 ml) wody
- ½ łyżeczki suszonego chili w płatkach
- ½ łyżeczki soli morskiej w płatkach
- ½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu
- 2 piersi kurczaka o wadze 200 g każda
- sprawione
- pieczony pasternak i zblanszowany groszek cukrowy
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Na teflonowej patelni na średnim ogniu zagotować syrop klonowy z wodą, chili, solą i pieprzem. Dodać kurczaka i dusić 4–5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobre. Podawać kurczaka polanego sosem z patelni, z dodatkiem pasternaku i groszku cukrowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W