Kurczak w glazurze klonowej

Kurczak w glazurze klonowej
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
2

Składniki:

  • ¼ szklanki (60 ml) syropu klonowego
  • ¼ szklanki (60 ml) wody
  • ½ łyżeczki suszonego chili w płatkach
  • ½ łyżeczki soli morskiej w płatkach
  • ½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu
  • 2 piersi kurczaka o wadze 200 g każda
  • sprawione
  • pieczony pasternak i zblanszowany groszek cukrowy
  • do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na teflonowej patelni na średnim ogniu zagotować syrop klonowy z wodą, chili, solą i pieprzem. Dodać kurczaka i dusić 4–5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobre. Podawać kurczaka polanego sosem z patelni, z dodatkiem pasternaku i groszku cukrowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA