Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym

Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 01)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 150 g średniej kaszy mazurskiej
  • kapusta młoda
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • pęczek botwiny
  • 150 g suszonej żurawiny
  • pęczek koperku
  • 150 g tartego chrzanu
  • 100 g masła
  • 500 ml śmietany 36%
  • cebula
  • olej Kujawski do smażenia
  • 500 ml bulionu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kapustę ugotuj w wodzie, zdejmij liście i odetnij twarde części. Kaszę mazurską ugotuj w osolonej wodzie, mięso wieprzowe zmiel w maszynce...

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA