Gołąbeczka z kaszy z botwinką, żurawiną i koprem w sosie chrzanowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 01)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 150 g średniej kaszy mazurskiej
- kapusta młoda
- 500 g mięsa wieprzowego
- pęczek botwiny
- 150 g suszonej żurawiny
- pęczek koperku
- 150 g tartego chrzanu
- 100 g masła
- 500 ml śmietany 36%
- cebula
- olej Kujawski do smażenia
- 500 ml bulionu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kapustę ugotuj w wodzie, zdejmij liście i odetnij twarde części. Kaszę mazurską ugotuj w osolonej wodzie, mięso wieprzowe zmiel w maszynce...
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W