Polędwica z renifera z ziemniakami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 700 g polędwicy z renifera
- 600 g niewielkich ziemniaków
- 400 g marchewki
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 2 łodyżki selera naciowego
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1 małe chili
- 1 łyżka listków świeżego tymianku
- 100 ml białego wytrawnego wina
- do przybrania – natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki wyszorować, obrać marchewki. Pokroić w plastry, usmażyć na złoto na oliwie z masłem. Dołożyć pokrojony seler, cebulę, czosnek i chili. Przesmażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty, dodać tymianek i białe wino. Doprawić solą i pieprzem.
Polędwicę usmażyć (mięso powinno być średnio krwiste) i podawać z warzywami. Przybrać listkami natki pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W