Makaron z prawdziwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 20 g suszonych prawdziwków
- 200 g spaghetti
- 1 ½ łyżki oliwy
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżka listków tymianku
- 1 szklanka (70 g) świeżych okruchów
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- drobno tarty parmezan i oliwa
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grzyby wrzucić do miski, zalać wrzątkiem i odstawić na bok. Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku przez 8-10 minut. Odcedzić i przełożyć z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię postawić na ogniu. Wsypać pokruszony chleb. Dodać oliwę, czosnek i tymianek. Podgrzewać 2 minuty. Grzyby odcedzić i grubo pokroić. Dodać do pokruszonego chleba. Smażyć, mieszając 4 minuty, aż kruszyny chleba nabiorą złotej barwy. Wrzucić do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem i skropić oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W