Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami

Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • Grzanki:
  • 3 kromki żytniego pieczywa
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z pęczka młodej włoszczyzny przygotuj bulion. Warzywa zalej zimną wodą i gotuj przez 30 minut. Dopraw solą i pieprzem. Pozostałe warzywa pokrój w grubsze paski i przesmaż na oleju Kujawskim 3 ziarna. Warzywa zalej bulionem i gotuj kilka minut. Dodaj różyczki kalafiora, śmietanę, anyż i pozostałe przyprawy. Pamiętaj, aby smak był bardzo zdecydowany, wręcz ostry. Na koniec dodaj rybę pokrojoną w grubszą kostkę i sporą ilość posiekanego koperku. Po 4-5 minutach możesz podawać zupę. Idealnym dodatkiem będą chrupiące razowe grzanki. Na masło wrzuć ząbki czosnku i przesmaż kromki razowego pieczywa. Obsmażone kromki pokrój na mniejsze kawałki. Zupę podawaj z razowymi grzankami i kroplami oleju Kujawskiego z pomidorami, bazylią i czosnkiem. Smacznego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA