Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem

Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w plastry i powoli udusić na maśle, dodać obrane jabłko w cząstkach, doprawić solą, majerankiem i pieprzem. Ułożyć cebulę w naczyniu żaroodpornym, polać śmietanką i na niej rozłożyć kiełbasę podzieloną na cząstki, posypać kostką z sera. Podlać winem i zapiekać bez przykrycia 30 min. w temperaturze 200 stopni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA