Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
 - Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Przekąski
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia polska
 
Składniki:
- 4 białe kiełbasy parzone
 - 4 duże cebule
 - 2 kwaśne jabłka
 - słodka śmietanka 30%
 - 2 łyżki masła
 - ½ szklanki białego wytrawnego wina
 - 20 dag sera Lazur błękitny
 - majeranek
 - sól
 - pieprz
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Cebulę pokroić w plastry i powoli udusić na maśle, dodać obrane jabłko w cząstkach, doprawić solą, majerankiem i pieprzem. Ułożyć cebulę w naczyniu żaroodpornym, polać śmietanką i na niej rozłożyć kiełbasę podzieloną na cząstki, posypać kostką z sera. Podlać winem i zapiekać bez przykrycia 30 min. w temperaturze 200 stopni.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Przekąski
Kuchnia polska
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W