Zupa warzywna z pieczonym indykiem
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
 - Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 1)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Zupy
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia polska
 
Składniki:
- ok. 200 g pieczonego mięsa z indyka
 - ćwiartka kapusty
 - listek laurowy
 - ziele angielskie
 - 2 łyżki masła
 - 2 ziemniaki
 - włoszczyzna
 - 400 ml przecieru pomidorowego
 - sól
 - pieprz
 - koperek
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kapustę pokroić w kostkę, włożyć do garnka razem przyprawami i masłem, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę oraz indyka pokrojonego w kostkę. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić solą pieprzem.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia polska
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W