Racuchy ze śliwkami

Racuchy ze śliwkami
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj w misce. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 20 minut, aby wyrosło.
Śliwki pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do ciasta. Placki smaż na rozgrzanym oleju. Co kilka minut przewracaj je na drugą stronę. Po usmażeniu odciśnij je na papierze.
Przed podaniem oprósz racuchy cukrem pudrem.
Doskonałym dodatkiem do racuchów będzie szybki sos na bazie słodkiej śmietany. Śmietanę lekko podbij trzepaczką, by stała się puszysta. Dodaj do niej cukier, sok z limonki, cynamon i sok z bzu. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA