Zupa z cukinii i sera brie

Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 100 g sera brie
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 2 cukinie
- ½ szklanki śmietany kremówki 30%
- szklanka groszku ptysiowego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Umyj cukinię i odetnij końcówki. Pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i zalej bulionem warzywnym. Ser brie również pokrój w kostkę i dodaj do zupy (warto odłożyć trochę sera do dekoracji zupy. Poczekaj, aż ser się rozpuści i całość zblenduj. Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec gotując zupę na małym ogniu dodaj śmietanę kremówkę. Zupę z cukinii podawaj z kawałkami sera brie i groszkiem ptysiowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W