Zupa z cukinii i sera brie

Zupa z cukinii i sera brie
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 100 g sera brie
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 cukinie
  • ½ szklanki śmietany kremówki 30%
  • szklanka groszku ptysiowego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj cukinię i odetnij końcówki. Pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i zalej bulionem warzywnym. Ser brie również pokrój w kostkę i dodaj do zupy (warto odłożyć trochę sera do dekoracji zupy. Poczekaj, aż ser się rozpuści i całość zblenduj. Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec gotując zupę na małym ogniu dodaj śmietanę kremówkę. Zupę z cukinii podawaj z kawałkami sera brie i groszkiem ptysiowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA