Pomidorowa fasolowa z zacierkami

Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę opłukać, namoczyć na 12 godzin, kilka razy zmieniać wodę. Ugotować do miękkości w rosole lub w wodzie. Z mąki i odrobiny wody zagnieść ciasto zacierkowe. Kiedy fasola jest miękka, wrzucić na wrzątek zacierki. Dodać czosnek, tymianek, pastę pomidorową, doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i cukrem. Poczekać, aż zacierki wypłyną na powierzchnię, chwilę pogotować. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA