Kalmar z grilla

Kalmar z grilla
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 1 kalmar w całości (600 g)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 chili
  • pokrojone w poprzek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Sprawić kalmara, osuszyć papierowym ręcznikiem. W moździerzu utrzeć chili, wymieszać z solą, natrzeć mieszaniną kalmara z obu stron. Piec kalmara na średnio rozgrzanym grillu około 3 minuty z każdej strony. W miseczce wymieszać składniki sosu. Kalmara pokroić na mniejsze kawałki, podać z miseczką sosu do maczania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA