Tosty czekoladowe

Tosty czekoladowe
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
  • pół tabliczki czekolady ciemnej
  • pół tabliczki czekolady białej
  • baton czekoladowy
  • masło do posmarowania
  • ser pleśniowy
  • orzechy włoskie
  • konfitura z żurawiny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba posmarować masłem. Stroną posmarowaną położyć na rozgrzanej patelni. Posypać pokruszoną lub pociętą w paski czekoladą, serem pleśniowym lub batonem czekoladowym. Przykryć drugą kromką stroną posmarowaną masłem na zewnątrz. Smażyć pod przykryciem. Po minucie odwrócić na drugą stronę. Po upieczeniu zdjąć z patelni i podawać z konfiturą żurawinową.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA