Muffiny bananowo-kakaowe z kawałkami czekolady

Muffiny bananowo-kakaowe z kawałkami czekolady
Oceń przepis:
206 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Banany, jogurt i olej miksujemy blenderem, dodajemy całe jajo i jeszcze chwilkę miksujemy. Mąkę, proszek, sodę, cukier, kakao i kawałki czekolady wrzucamy do drugiej miski i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mokre i szybkim ruchem, niezbyt dokładnie łączymy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej wlewamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA