Ciasto serowe ze śliwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 150 g sera ricotta lub tłustego twarogu
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 80 g masła, roztopionego
- 75 g drobnego cukru
- 270 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki:
- śliwki
- płatki migdałowe
- cukier kryształ
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser, śmietanę, przestudzone rozpuszczone masło i cukier zmiksuj.
W misce połącz mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, przesiej i wsyp do zmiksowanych składników. Cały czas mieszaj.
Ciasto serowe przełóż do małej, kwadratowej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch ułóż połówki śliwek skórką do dołu, dzięki temu nie wyjdzie zakalec.
Śliwki oprósz cukrem kryształem. Wierzch obsyp płatkami migdałowymi.
Ciasto piecz w 170 stopniach przez 45 minut.
W misce połącz mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, przesiej i wsyp do zmiksowanych składników. Cały czas mieszaj.
Ciasto serowe przełóż do małej, kwadratowej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch ułóż połówki śliwek skórką do dołu, dzięki temu nie wyjdzie zakalec.
Śliwki oprósz cukrem kryształem. Wierzch obsyp płatkami migdałowymi.
Ciasto piecz w 170 stopniach przez 45 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W