Jajka posche z sałatką z buraczków

Jajka posche z sałatką z buraczków
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Sałatka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Jajko wbij do „sakiewki” zrobionej z foli i wrzuć do gotującej się wody. Gotuj, aż białko się zetnie. Przygotuj w ten sposób wszystkie jajka.
Upieczone buraczki podsmaż na patelni, dolej ocet i miód. Duś warzywa, aż ocet odparuje. Gdy buraczki wystygną, składniki sałatki wymieszaj razem i podawaj ją z jajkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA