Zielona sałatka z panierowanym serem litewskim i dressingiem miodowo-malinowym

Zielona sałatka z panierowanym serem litewskim i dressingiem miodowo-malinowym
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.40

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, łyżką miodu i 50 g malin. Odstaw.
Przygotuj panierowany ser: na głęboką patelnię wlej dużą warstwę oleju. Rozgrzej do temperatury 175 stopni.
Obtocz kawałki sera w jajku i mannie. Smaż do złocistego koloru. Wyciągnij i odsącz w ręczniki papierowe.
Na talerz przełóż sałatkę, dodaj panierowany ser i polej wszystko dressingiem. Podawaj z chlebem litewskim.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA