Barramundi z miso i imbirem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2-kilogramowa, cała barramundi
pół filiżanki pasty miso
1 łyżka posiekanego imbiru
pół łyżki octu
1 łyżeczka przyprawy pięć smaków
2 łyżeczki oleju sezamowego
pół pęczka kolendry
2 limetki
papier, folia aluminiowa albo liść bananowca do pieczenia
Przygotowanie:
W miseczce połączyć pastę miso, imbir, ocet, przyprawę i olej.
Rybę nadziać kolendrą i jedną, pokrojoną limetką. Z zewnątrz natrzeć przygotowaną pastą. Owinąć papierem, folią albo liściem bananowca tworząc szczelny pakunek. Umieścić na grillu i grillować 5 minut z każdej strony.
Przed podaniem skropić sokiem z limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W