Ciastka orzechowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 350 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 70 g jajek 80 g cukru trzcinowego ciemnego
- 60 g orzechów włoskich
- 10 g mąki gryczanej
- 15 ml oleju lnianego
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Masło, cukier, jajko, mąkę mieszamy, dodajemy orzechy oraz olej lniany i wyrabiamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.
Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W