Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową

Deser jabłkowy z bitą śmietaną
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
10

Składniki:

Pulpa jabłkowa:

Dodatki:
  • 300 g śmietanki 36 %
  • 200 g herbatników korzennych pokruszonych
  • 10 herbatników w całości

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA