Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową
Oceń przepis:
Przygotował:
Bożena Sikoń
- Seria kulinarna:
- Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
Pulpa jabłkowa:
- 1,5 kg jabłek
- 200 g cukru
- cynamon
- Calvados (do smaku)
Dodatki:
- 300 g śmietanki 36 %
- 200 g herbatników korzennych pokruszonych
- 10 herbatników w całości
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W