Deser słodki finish - Magdalena Serafin
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Łakocie z Bożeną Sikoń
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
prażynka czekoladowo - orzechowaMus z maracui:
sok z maracui
6 g żelatyny
100 ml śmietany 36%
5 łyżek cukru pudru
Żelka z marakui:
8 g żelatyny
sok z maracui
truskawki
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z pastą orzechową i prażynką. Do pierścienia cukierniczego wkładamy na spód przygotowaną prażynkę.
Mus z marakui:
Do miseczki wlewamy sok z maracui dodajemy żelatynę rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej i odcedzoną na gazie. Śmietanę ubijamy z cukrem. Wszystko delikatnie łączymy. Na prażynkę wykładamy mus z maracui, następnie poszatkowane truskawki, kolejną warstwę musu wykładamy az do konca foremki, to przeciągamy decor żelem.
Żelka z marakui:
Zelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy sok z maracui i jak zastygnie wycinamy prostokącik, który układamy obok naszego deseru.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Katarzyna Bosacka
 Katarzyna Bosacka 
                         
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         Piotr Przykaza
 Piotr Przykaza