Gruszki w verjuice

Gruszki w verjuice
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 niemal dojrzałych gruszek z ogonkami
  • 3 szklanki verjuice
  • ¼ szklanki miodu
  • 1 laska cynamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz gruszki pozostawiając je w całości z ogonkami. Odetnij plaster na spodzie, żeby stały na talerzu, gdy będziesz je podawać. Odłóż na bok. W rondlu doprowadź do wrzenia verjuice i miód z cynamonem. Od czasu do czasu mieszaj. Włóż gruszki, gotuj przez 30 min, co jakiś czas obracając.
Wyjmij gruszki z rondla, odparuj ⅔ syropu. Podawaj gruszki polane syropem. Ugotowane gruszki można przechowywać przez tydzień w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA