Kasza manna z bananami i bakaliami

Kasza manna z bakaliami
Oceń przepis:
58 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i lekko solimy. Podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Banana kroimy w półplasterki, część rozgniatamy widelcem i dodajemy do kaszy. Bakalie kroimy drobniej i dodajemy do kaszy. Słodzimy ją miodem i doprawiamy cynamonem. Gotujemy razem ok 5-7 minut. Podajemy z kawałkami świeżego banana.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA