Kaszotto z fasolką szparagową

Kaszotto z fasolką szparagową
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • 1 cebula, drobno pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • oliwa z oliwek
  • 200 g kaszy pęczak
  • 500-700 ml rosołu lub wywaru warzywnego
  • 3 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • 100 g ulubionych warzyw sezonowych
  • 200 g mrożonej zielonej fasolki
  • natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pęczak i smażyć całość kilka minut. Podlać chochlą rosołu, zmniejszyć gaz i gotować bez przykrycia, aż płyn wyparuje, następnie dolać kolejną chochelkę. Gotować całość na wolnym ogniu podlewając rosołem, aż kasza będzie miękka. 

Pod koniec gotowania kaszy dodać groszek i fasolkę. Gotować jeszcze chwilę, aż warzywa będą miękkie.

Jeśli potrzeba, podlać rosołem, żeby potrawa miała konsystencję gęstej zupy. Dodać masło i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA