Kremówka z owocami

Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 450 g owoców jagodowych (z czego 75g na syrop)
- 2 czubate łyżki miałkiego cukru
- 3 łyżki wody
- gotowe ciasto francuskie
- jajo rozkłócone z mlekiem
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Oczyść owoce. Przekrój większe (truskawki), żeby syrop szybciej się ugotował. Wrzuć do rondelka. Dosyp miałki cukier. Wlej wodę. Doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut, rozgniatając łyżką owoce. Przecedź, wyciskając cały sok. Zostaw do wystygnięcia. Płyn zgęstnieje i osiągnie konsystencję syropu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W