Pieczone ziemniaki i pasternak

Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 10-13 dużych, mącznych ziemniaków, obranych i pokrojonych w 3-4 cm kawałki
- 6-8 korzeni pasternaku, obranych i pokrojonych w długie 8-10 cm kawałki
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- świeży rozmaryn
- sól w płatkach, do smaku
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C z termoobiegiem. Warzywa włożyć do dużego garnka, zalać wodą, lekko posolić, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować 8 minut. Odcedzić dokładnie, podzielić na dwie brytfanny. Wymieszać z dwiema łyżkami oliwy i kilkoma gałązkami rozmarynu, doprawić solą, ułożyć w jednej warstwie. Piec, aż będą zrumienione, chrupiące i upieczone (35-40 minut).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W