Run&Cook

Run&Cook

Jagoda Podkowska, Michał Toczyłowski

Wydawca: Wydawnictwo Filo

Run&Cook

Zamierzasz rozpocząć przygodę z bieganiem? A może trenujesz regularnie lub przygotowujesz się do zawodów biegowych? Jeżeli bieganie jest częścią Twojego życia, ta książka jest dla Ciebie. „Run&Cook” pomoże Ci dobrać optymalną dietę na każdy poziom treningowy.

Kulinarny poradnik biegacza podzielony jest na trzy główne części: 
* dla amatorów, 
* dla osób biegających regularnie 
* dla dla tych, którzy przygotowują się do startów w zawodach

Wraz z rosnącym zaangażowaniem w treningi organizm sportowca ma coraz większe potrzeby dietetyczne – od zdrowego odżywiania na wstępnym etapie, przez zapewnienie regeneracji po intensywnym wysiłku, wspomaganie stawów poddawanych ciągłym przeciążeniom, dostarczanie odpowiedniej ilości energii, po wzmacnianie układu odpornościowego, aby lepiej radził sobie z infekcjami. „Run&Cook” będzie z Tobą w każdej sytuacji, dając zarówno solidne podstawy merytoryczne, jak i zaplecze łatwych, efektywnych i przede wszystkim smacznych posiłków.

Chcesz wiedzieć, co zjeść na śniadanie mistrza przed startem w zawodach biegowych? Potrzebujesz bomb antyzapalnych, pobudzających metabolizm i działających przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo? A może brakuje Ci przepisów na smaczne i zdrowe izotoniki? Wszystko znajdziesz w „Run&Cook” z podaną wartością energetyczną i oznaczeniami: danie wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. Zatem: READY, STEADY, GO!

„Dobrze dobrana i zbilansowana dieta daje mi energię, podnosi pewność psychiczną i pozwala walczyć na najwyższym światowym poziomie”. 
Patrycja Bereznowska – mistrzyni świata w biegu 24 h, rekordzistka świata w biegu 24 h i 48 h

„Dzięki prawidłowemu odżywianiu mogę nie tylko mocno trenować, lecz przede wszystkim szybko się regeneruję, dużo lepiej czuję na co dzień, a w rezultacie osiągam wymarzone cele na zawodach”. 
Bartosz Olszewski – najlepszy biegacz Wings For Life World Run 2017, autor bloga Warszawski Biegacz

„Od tego, czym »zatankujemy« nasz organizm, zależy nasze zdrowie, samopoczucie i wygląd. Kiedy uprawiamy regularnie sport, odżywianie staje się jeszcze ważniejsze, bo to od tego, co zjemy, zależy, czy będziemy mieć siły i chęci na trening. Wyznaję kilka zasad w kuchni, ale najważniejsza brzmi: jak najmniej przetworzonego jedzenia”. 
Anna Szczypczyńska – autorka bloga Panna Anna Biega i książki „Zakochaj się w bieganiu”

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA