Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
m jak mięso

Przeciętny Polak zjada prawie 80 kilogramów mięsa rocznie. Dla jednych to po prostu dużo jedzenia, a dla drugich - szerokie spektrum możliwości kulinarnych. Warto wiedzieć, jak je wykorzystać!
Nowa, dziesięcioodcinkowa seria "m jak mięso" to kompendium wiedzy o tym, jak kupować, gotować, piec, mielić, smażyć, a nawet podawać mięso na surowo. W kolejnych odcinkach widzowie odkryją wszystkie tajniki wieprzowiny, wołowiny, drobiu, a także podrobów i kiełbas. Każdy odcinek to trzy przepisy na dania tradycyjne i nowoczesne. Serię prowadzą Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. To idealny duet, bo Jurek jest współwłaścicielem dwóch restauracji, a Andrzej konsultantem, który wspiera kulinarne projekty przy otwarciach.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Najbliższe emisje
-
m jak mięso 4, odc. 6
dziś, 24.03, godz. 19:05
-
m jak mięso 3, odc. 3
dziś, 24.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 4, odc. 6
jutro, 25.03, godz. 08:30
-
m jak mięso 4, odc. 6
niedziela, 26.03, godz. 17:00
-
m jak mięso 3, odc. 4
poniedziałek, 27.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 3, odc. 5
wtorek, 28.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 4, odc. 5
wtorek, 28.03, godz. 00:30
-
m jak mięso 3, odc. 6
środa, 29.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 3, odc. 7
czwartek, 30.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 4, odc. 7
piątek, 31.03, godz. 19:05
-
m jak mięso 3, odc. 8
piątek, 31.03, godz. 22:00
-
m jak mięso 4, odc. 7
sobota, 01.04, godz. 08:30
-
m jak mięso 4, odc. 7
niedziela, 02.04, godz. 17:00
Kacperkempa 3 lata temu
W niektóre weekendy robię kurczaka w sosie musztardowym, ale tak naprawdę wczoraj zrobiłem kotlety mielone a przedwczoraj krokiety z naleśników.