Awokado z sezamem i sosem sojowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 cytryna
- oliwa
- sos sojowy
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- prażone ziarna sezamu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Przed podaniem przekrój i obierz awokado. Spryskaj je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Pokrój w kostkę i ułóż na talerzu. Skrop oliwą i sosem sojowym. Posyp pieprzem i solą. Udekoruj ziarnami sezamu. Dla ozdoby ułóż plastry cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W