Ciasto kruche

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Martha piecze (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 ½ miarki mąki
- 1 łyżeczka soli
- 230 gramów zimnego pokrojonego masła
- ¼ lub ½ marki zmrożonej wody
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wsypać mąkę i sól do miski. Wszystkie składniki powinny być zimne. Dodać kawałki masła i mieszać mikserem przez 10 sekund, aż składniki się połączą (jeśli zagniatamy ciasto ręcznie wsypujemy suche składniki do dużej miski, dodajemy masło i zagniatamy ciasto za pomocą dwóch noży).
Powoli dodajemy zmrożoną wodę. Cały czas mieszamy. Ciasto powinno być zwarte, nie może
Powoli dodajemy zmrożoną wodę. Cały czas mieszamy. Ciasto powinno być zwarte, nie może
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W