Czekoladowe fondue

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia szwajcarska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 300 ml mleka sojowego albo migdałowego
- 50 ml cointreau albo frangelico
- 150 g posiekanej gorzkiej czekolady
- pół filiżanki surowego kakao
- świeże owoce
- patyczki do szaszłyków
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Mleko doprowadzić niemal do wrzenia. Wlać likier i wymieszać.
Czekoladę wymieszać z kakao. Zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Podawać z owocami nadzianymi na patyczki do szaszłyków.
Czekoladę wymieszać z kakao. Zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać.
Podawać z owocami nadzianymi na patyczki do szaszłyków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia szwajcarska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W