Dresing marchewkowo-imbirowy

Dresing marchewkowo-imbirowy
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 1 duża marchewka, ugotowana i obrana
  • 75 ml oliwy
  • 100-275 ml wody
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • sól
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 łyżka + 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego
  • ¼ łyżeczki czosnku, startego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1 duża marchewka, ugotowana i obrana
75 ml oliwy
100-275 ml wody
2 łyżki soku pomarańczowego
sól
1 łyżka syropu z agawy
1 łyżka + 1 łyżeczka świeżego imbiru, startego
¼ łyżeczki czosnku, startego

Zmiksuj marchewkę na puree. Dopraw solą, syropem z agawy, imbirem i czosnkiem. Mieszaj ręcznym mikserem. Dodawaj powoli wodę i oliwę, aż dresing będzie miał gładką, jednolitą konsystencję.
Podawaj do sałatki z warzyw korzeniowych i łososia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA