Julep miętowy
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
2½ szklanki bourbona, najlepiej Marker's Mark
1 szklanka świeżej mięty plus 4 gałązki do dekoracji
2-3 łyżki cukru pudru
lód w kostkach
Przygotowanie:
Wymieszać bourbona z miętą w dużym dzbanku, przykryć, wstawić do lodówki na dobę, na co najmniej na 12 godzin. Przecedzić, wyrzucić miętę. Dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Nalać julep do 4 szklaneczek wypełnionych kostkami lodu. Przybrać gałązkami mięty.
Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
  
                     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         Piotr Przykaza
 Piotr Przykaza 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Sophie Dahl
 Sophie Dahl 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud