Knedle z macy

Knedle z macy
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska
Ilość osób:
10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połamać macę na drobne kawałki, wysypać na durszlak, polać zimną wodą i osączyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić cebulę i usmażyć na złoty kolor. Włożyć do miski osączoną macę i podsmażoną cebulę, wbić jajka, dodać mąkę z macy, bulion, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Czubate łyżeczki masy formować w dłoniach w kulki i odkładać na tacę. Zagotować duży garnek osolonego wrzątku, wrzucić knedle i gotować 20 minut. Osączyć i rozłożyć na talerze z gorącym rosołem. Knedle przykryte folią można przechować w lodówce i odgrzać w rosole.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA