Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango

Krewetki tygrysie ze smażoną brzoskwinią i sosem mango
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Krewetki tak obierz z pancerza, aby pozostała głowa i ogon, odstaw. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos po czym wstaw do lodówki na trochę żeby składniki się przegryzły. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż pokrojone w ćwiartki brzoskwinie, pod koniec dodaj cukier. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć lekko zmiażdżony nieobrany czosnek, a następnie krewetki, smaż chwilę aż zrobią się mocno czerwone. Podawaj z brzoskwiniami i sosem mango.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA