Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Inne
 - Ilość osób:
 - 2
 
Składniki:
- 2 filiżanki orzechów laskowych
 - pół filiżanki suszonej żurawiny
 - pół filiżanki suszonych granatów
 - pół łyżeczki wody pomarańczowej
 - pół filiżanki tahiny
 - pół filiżanki syropu ryżowego albo miodu
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Półtorej filiżanki orzechów, żurawinę i granat rozdrobnić w blenderze. Wlać wodę pomarańczową, tahinę i syrop. Powinna powstać lśniąca masa. Zemleć resztę orzechów. Z masy formować kulki wielkości śliwki i obtaczać w mielonych orzechach.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.
					W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W